РИОСВ- Хасково с фотоконкурс за Деня на Земята- 22 април

0
Divel

“Природата през моя обектив” е темата на Регионалния ученически конкурс за фотография, организиран тази година от РИОСВ- Хасково по повод Международния ден на Земята- 22 април.

Конкурсът се провежда за 11-а поредна година и цели чрез творчеството си децата да изградят позитивно отношение към природата и нейното опазване. Предвид епидемичната обстановка и тази година фотоконкурсът ще се проведе дистанционно.

Старско

В надпреварата могат да участват ученици от областите Хасково и Кърджали. Фотографиите трябва да бъдат съобразени с темата и да показват красиви места сред местната природа през четирите сезона на годината – реки, планински местности, природни забележителности, защитени територии, характерни растителни и животински видове, снимани само на територията на областите Хасково и Кърджали. Всеки участник може да изпрати до 2 авторски снимки, които да бъдат във формат JPG. Снимките трябва да се изпращат само на е-адрес: [email protected] до 5 април 2021 г. вкл. Участникът трябва задължително да прикачи и файл със следното съдържание: име и фамилия, възраст, населено място, училище, клас, е-mail и телефон за обратна връзка, заглавие на снимката и кратко описание къде е направена и какво изобразява.

Компетентно жури ще отличи най-добрите творби и ще присъди първа, втора, трета и поощрителна награди. Ще бъде присъдена и награда на публиката след онлайн гласуване чрез харесване във Фейсбук страницата на РИОСВ- Хасково. Там ще бъде публикуван албум с всички участващи в конкурса фотографии под формата на виртуална изложба. Снимките ще бъдат публикувани по реда на получаване, а онлайн гласуването ще продължи до 10 април 2021 г. вкл., като гласувания след тази дата няма да бъдат зачетени.

За победителите в конкурса са предвидени грамоти и предметни награди. Някои от най-добрите фотографии ще красят календарите на РИОСВ- Хасково за 2022г. Снимките ще бъдат публично споделени в интернет със заглавие, име и фамилия на автора. В надпреварата нямат право да участват деца на служители от РИОСВ- Хасково.

Официалното връчване на грамотите и наградите на отличените, ще се състои на 22 април от 14:00ч. в залата на РИОСВ- Хасково при спазване на всички противоепидемични изисквания.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Запалиха огъня на 47-те литературни дни "Южна пролет"
Започна приемът на творби за 49-ия конкурс “Южна пролет”

Продават 14 конфискувани коли на границата
Продават 14 конфискувани коли на границата

Затвори