РИОСВ-Хасково пак глоби ТЕЦ „Марица-3“

0

С 9 500 лв. е санкционирана ТЕЦ „Марица-3“ в Димитровград в края на миналата година за неизпълнение на Условие от Решение на МОСВ за техническа рекултивация и закриване на двата сгуроотвала на дружеството, става ясно от отчета за декември на РИОСВ – Хасково.

През последния месец от 2022 г. от инспекцията са предприели 56 проверки, издали са 15 предписания и са съставили 7 акта. Издадени са и 15 наказателни постановления за общо 23 000 лв., като е сключено споразумение за 700 лв. То е с дружество, което отговаря за ликвидираните минни участъци в Маджарово, наказано за изпускане на отпадъчни води, които не отговарят на нормите от разрешителното за заустване.

Имуществени санкции в размер на 1 500 лв. и 1 000 лв. са наложени на общините Хасково и Кърджали за изпускане на отпадъчни води, които не отговарят на нормите. Кметовете на Община Симеоновград и на Община Хасково не са почистили нерегламентирани сметища до Симеоновград и в село Конуш, за което са глобени съответно с 3 000 и 2 300 лв.

Санкция в размер на 1 000 лв. е наложена на фирма, която не изпълнила условие от решение на МОСВ за рекултивация след приключване на геологопроучвателни дейности в община Ивайловград. Глоба също от 1 000 лв. е издадена на физическо лице за добив от концесионна площ в района на Ивайловград без издаден краен административен акт по ЗООС.

През последния месец на 2022г. в областите Хасково и Кърджали са почистени 31 нерегламентирани сметища, отчитат от РИОСВ.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Обсъждат 60 639 660 лв. в Бюджет 2022 г. на Димитровград
Търсят социален работник и арт терапевт в Димитровград

„еЗдраве“ осигурява достъп до личното пациентско досие
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването

Затвори