РИОСВ Хасково глоби 7 нарушители през юни

0

Служителите на еконспекцията в Хасково са извършили 128 проверки на дейността на 118 обекта, работещи на територията на областите Хасково и Кърджали през изминалия месец. Дадени са 41 предписания за отстраняване на констатирани нарушения или изпълнение на законови изисквания.

Съставени са два акта за нарушения на екологичното законодателство – по Закона за управление на отпадъците и по Закона за водите. Издадени са седем наказателни постановления.

След постъпил сигнал за миризма в Димитровград е извършена проверка, при която не е идентифициран нейният източник. От февруари тази година горивната инсталация на ТЕЦ-а не е в експлоатация. Регистрирани са завишени стойности на серен диоксид в града, които се дължат на пренос на емисии от енергиен комплекс „Марица Изток“ в Гълъбово, допълват от РИОСВ.

След представен собствен мониторинг в екоинспекцията на пречистени отпадъчни води на изход на пречиствателна станция за отпадни води от депото край село Гарваново е констатирано, че голяма част от показателите не отговарят на индивидуалните емисионни ограничения. На Община Хасково е съставен акт по Закона за водите.

Извършени са общо 34 проверки на лица, извършващи дейности с отпадъци. Дадени са 29 предписания. След сигнал за горене на кабели в индустриална зона на Хасково и извършена своевременно проверка е съставен акт на собственика на площадка за събиране и разкомплектоване на стари коли за нерегламентирано изгаряне на отпадъци.

В района на димитровградския квартал „Изток“ пък е горяло нерегламентирано сметище, изгасено от пожарната. Дадено е предписание на кмета на общината да извърши почистване на разпилени отпадъци в жилищния район.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Георги Георгиев: Има заплахи за живота на депутат
Георги Георгиев: Ще осигурим навременна и адекватна помощ на хората с увреждания с нови изменения в закона

ВиК Хасково подменя магистрален водопровод по бул. „Васил Левски“
19 села с нарушено водоподаване заради авария на напорен водопровод

Затвори