РИОСВ глоби автоморга и бетонов възел

0
Козирог

Екоинспекцията глоби автоморга и бетонов възел в Свиленград. Това съобщават от РИОСВ-Хасково.

Моргата е глобена с 2 бона заради нерегламентирано третиране на излезли от употреба МПС. Бетоновият възел пък и за неподдържане на пречиствателното съоръжение в техническа и експлоатационна изправност.

Старско

Екоинспекторите са глобили и кланица край кърджалийското село Енчец, за изпускане на отпадъчни води в дере над допустимите норми. С 2000 лв. е глобен и едноличен търговец от Кърджали за неизпълнение на дадено предписание.

Почистени са три нерегламентирани сметища- в землищата на с.Балабаново, общ.Момчилград, на гр.Кърджали и на гр.Тополовград. Прекратено е горенето на отпадъци в Регионално депо- гр. Харманли. През месеца продължиха проверките по дадените предписания до общините, във връзка със заповед на министъра на околната среда и водите за почистване на нерегламентирани замърсявания на речните легла и прилежащите им територии, по време на които не са констатирани замърсявания.

Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) в Хасково през месец май извърши 108 проверки на 104 обекта. Дадени са 21 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 5 и са издадени 3 наказателни постановления на стойност 5000 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 998лв.

На „Зеления“ телефон са постъпили 21 сигнала, 16 от тях са за бедстващи защитени видове птици и животни. През месеца е оказана помощ на 43 костенурки, 5 щъркела, 2 сови, сойка и гларус, които са изпратени за лечение в Спасителни центрове за диви животни.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
АФК Хасково срещу Родопа/Смолян/ в първия бараж
АФК Хасково изпусна шанс си за трета лига

Путин: Отношенията между Москва и София се възстановяват
Путин: Отношенията между Москва и София се възстановяват

Затвори