РИК-Хасково осигурява 4 екипа с демонстрационни машини

0
Divel

От РИК-Хасково имат готовност да осигурят 4 екипа след предоставяне на демонстрационни машини, които да се включат в разяснителната кампания по населени места преди предстоящите изборите.

Това стана ясно на работна среща относно изборите за президент и вицепрезидент, както и за народни представители на 14.11.2021г., провела се в зала „Марица“ в сградата на областна администрация.

Старско

На нея бе обсъдено планирането на задачите на организационно-техническата подготовка за предстоящия вот. Присъстваха представители на РИК-Хасково, общините и на държавни институции в региона.

Дискутирани бяха въпроси, свързани със създаването на организацията, взаимодействието, координацията и обмена на информация между лицата, ангажирани с провеждането на изборния процес.

До 19.10.2021 г. ще бъдат назначени членовете на СИК-овете в Хасковски многомандатен избирателен район. Само в община Хасково и община Харманли ще бъдат служебно назначени.

На срещата бе решено по възможност раздаването на изборните книжа от общините към СИК-овете да започне от сутринта на 13.11.2021г., за да завърши до обяд.

Какъв ще бъде пропусквателният режим в изборния ден пред зала „Дружба“ ще стане ясно на по-късен етап. Решението ще бъде взето според противоепидемичната обстановка и това област Хасково в коя зона е.

Присъстващите представители се обединиха около идеята да бъде проведена още една работна среща 7-10 дни преди изборите на 14.11.2021г.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Вотът в ромския квартал протича спокойно
Изтеглиха номерата в бюлетините за изборите 2 в 1

Кредит от 3,3 млн. лв. ще е нужен за погасяване на задълженията на ВиК-Хасково
Почти няма ден без ВиК авария

Затвори