Ремонтират пътя между Кърджали и село Манастир

0
Divel

Пътят между Кърджали и село Манастир ще бъде ремонтиран, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Ще се рехабилитират 26 км от третокласния път III-507 Кърджали – Мост – Манастир, основна пътна връзка в област Кърждали.
Проектът се финансира чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Инвестицията е за близо 17,2 млн. лв. с ДДС.

Старско

Участъкът, който ще се ремонтира, обхваща част от бул. „България“ в гр. Кърджали. Започва от кръстовището с бул. „Беломорски“ до изхода на града, преминава през селата Жинзифово, Чифлик и Мъдрец и завършва след с. Мост. Отсечката осигурява достъпа на жителите на с. Седловина, с. Жинзифово, с. Чифлик, с. Мост до областния център.

Проектът предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка и подобряване на отводняването. Отсечката ще бъде с нови бордюри, мантинели, пътни знаци и маркировка. Ще бъдат ремонтирани 6 мостови съоръжения – в град Кърджали, при „Балабан дере“, над река Скалище, над река Перперек в с. Чифлик, в с. Мъдрец, над жп линията Кърджали – Хасково, както и на сводовия водосток в с. Чифлик. С изпълнението на обекта значително ще се подобрят транспортно-експлоатационните качества на пътя, който не е основно ремонтиран повече от 30 години.
Ще се повиши безопасността и удобството при пътуване. По-добрата инфраструктура ще стимулира и развитието на туризма в региона, достъпа до археологическия комплекс „Перперикон“, средновековната крепост „Моняк“ и природния феномен Каменните гъби.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Станислав Дечев заряза в Гарваново
Станислав Дечев заряза в Гарваново

Минерални бани показва своя потенциал на „Ваканция и Спа Експо”
Минерални бани показва своя потенциал на „Ваканция и Спа Експо”

Затвори