Река Бяла при село Гугутка излезе от коритото

0
Divel

Река Бяла при ивайловградското село Гугутка е изляза от коритото си, съобщиха от областна администрация.

Към 11 часа обстановката в община Ивайловград е следната: затворен е пътят за с. Меден бук поради заливане в участъка на моста преди селото; затворен е и пътят за с. Ботурче. В с. Мандрица, от придошла от дерето вода, е наводнен първият етаж на училището, което е необитаемо. В останалите населени места от община Ивайловград ситуацията е спокойна и няма опасност за населението.

Старско

Както по-рано писахме ситуацията в село Динево е напрегната. Вода, придошла от нивите, заля пътя за селото. Той към момента не е затворен. Реката в селото обаче е на метър от преливане.

След обявения оранжев код обстановката в област Хасково остава относително спокойна. В областта не се съобщава за бедстващи хора.

От ВиК Хасково съобщават, че вследствие на обилните валежи през последните 48 часа, се е влошило качеството на питейните води, черпещи от каптаж на ПС „Капитан Петко“. Своевременно е преустановено водоподаването от помпената станция за гр. Тополовград, с. Капитан Петко и с. Орешник. Към момента населените места са захранени от съществуващи резервни чисти количества на водата. Водоподаването ще бъде възобновено след подобряване на качествата на водата.

Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова лично посети всички общини по поречието на река Марица. “Обстановката е спокойна и към момента няма опасност от преливане на реката”, заяви д-р Здравкова.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Заловиха 500 000 медицински маски на Капитан Андреево
Хванаха 63 000 контрабандни маски на границата

Правителството взе решение за учениците 5-12 клас и студентите
Правителството взе решение за учениците 5-12 клас и студентите

Затвори