Рецитаторски онлайн конкурс за 3 март стартира в Димитровград

0

Общински рецитаторски онлайн конкурс „България- зема на герои“ обявиха по повод националния празник 3 март Община Димитровград и Детският и младежки център. Конкурсът цели популяризиране на българската поезия сред подрастващите и създаване на интерес към българското литературно творчество и история.

Според регламента могат да участват всички деца и младежи от община Димитровград, като заснемат клип на свое рецитаторско изпълнение по темата и го изпратят, като лично съобщение на Facebook страницата „България Земя На Герои“. Времетраенето на изпълненията трябва да бъде до 3 минути. В началото на клипа участникът трябва да се представи с две имена, клас/група, училище/детска градина или организация.

Предвидени са 5 възрастови групи, като първата е за детски градини, втората I – II клас, третата- III – IV клас, четвъртата- V – VІІ клас и пета- VIII – XII клас. Деца и младежи със специални образователни потребности може да участват във всички възрастови групи.

Журито ще оценява изпълненията и ще ги класира според 4 критерия: съответствие с темата на конкурса, сценично поведение, актьорско майсторство и правоговор и дикция.

Предвидени са награди за първите трима във всяка възрастова група, както и поощрителни. Ще бъдат връчени и 4 специални награди: за най-атрактивен участник; награда на публиката за клип с най-много харесвания, организация с най-висок рейтинг и най-малък участник.

Началото на конкурса е от днес- 31.01.2024 г., а крайният срок за публикуване на клиповете е до 17 ч. на 23.02.2024 г./петък/.

Официално награждаване на победителите е планирано за 6.03.2024 г. /сряда/, от 16 ч., пред паметника на загиналите жители на с. Раковски в Балканската, Първата и Втората световни войни, който се намира пред сградата на ОП „Детски и младежки център“. Там победителите ще изпълнят стихотворенията, с които са се представили в конкурса.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Обявиха обществена поръчка за 5,8 мнл. лева за ремонт на стари мостови съоръжения в Хасково
Обявиха обществена поръчка за 5,8 мнл. лева за ремонт на стари мостови съоръжения в Хасково

Неявяване на жалбоподателя отложи делото за избора на съветници в Димитровград
Издирван в Германия за трафик на дрога остава в хасковския арест

Затвори