Раздават хранителни продукти по програма на ЕС

0
Divel

Над 41 000 допълнително включени уязвими граждани в страната ще получат пакети с хранителни продукти от първа необходимост.

От помощта ще се възползват предимно възрастни хора над 65 г., хора с увреждания, под карантина или такива с ниски доходи. Списъците на подлежащите на подпомагане лица са предоставени на БЧК от АСП. От 3 до 16 април 2020 г. в цялата страна поетапно ще бъдат раздадени 1 400 тона храна.

Старско

Индивидуалните пакети са със средно тегло до 30 кг и съдържат продукти като брашно, олио, ориз, консерви и др. Те са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Кампанията по осигуряването и предоставянето на пакетите се реализира в партньорство между Агенцията за социално подпомагане и Българския Червен кръст.

В раздаването активно ще участват служители и доброволци на БЧК в цялата страна. С помощта на общинските администрации продължават да се идентифицират случаи на хора с ниски доходи, попаднали в затруднена ситуация. При възможност те също ще бъдат включени в настоящата кампания. До момента по Оперативната програма са раздадени почти 6 000 тона пакети с храна на 451 553 лица и семейства.

По време на настоящото допълнително раздаване ще бъдат предоставени и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
81 стигнаха случаите на COVID-19 у нас
48-годишна жена с COVID-19 е починала в “Пирогов”

Обир на хасковската поща
Уточниха графиците за изплащането на пенсиите в Хасково, доброволци ще помагат

Затвори