Ръст на приходите от продажба на горива в Хасковско, 25,2 млн. лв. за месец

0
Divel

Почти два пъти са нараснали приходите от продажби на горива (бензини, дизел и пропан-бутан) на територията на област Хасково през месец август, сравнено с първите месеци на годината.

Това става ясно от данните на Националната агенция за приходите и Националния статистически институт, изнесени в съвместната им рубрика за търговците на горива в страната и осъществените от тях продажби. В тази рубрика всеки месец ще се публикуват данни за броя обекти, предлагащи бензини, дизел и пропан-бутан, количеството продадено гориво и приходите от сделки в лева.

Старско

Информацията се събира съгласно изискванията на Наредба № Н-18 на Министерство на финансите от 13 декември 2006 г. и се представя по тип гориво и по административни области. В сайта на НАП информацията се намира в рубриката „Търговия с горива“, а на интернет страницата на НСИ данните са в новата рубрика „Данъчна статистика“ , като ще се допълват всеки месец.

Само в област Хасково през август тази година са продадени горива за 25,2 млн. лв. Така най-летния месец се оказва и „най-силен“ за търговците от бранша. За сравнение – през януари тази година са реализирани продажби за 14,2 млн. лв. По тип гориво най-доходоносен през август е дизелът – почти 19 млн. лв. са приходите от него. Следва бензинът – 4,1 млн. лв. и пропан-бутанът с 2,1 млн. лв. реализирани приходи. Общо за първите осем месеца на годината в областта са продадени 84 000 тона течни горива за 155,4 млн. лв.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Акция за скорост през уикенда
Арестуваха поредните шофьори в нарушение

Късметлия ще грабнe 50 бона от НАП
73-годишна жена краде пари от автомобил

Затвори