Ралица Димитрова: Хубаво е да те оценя стойностно жури

0

Ралица Димитрова спечели фотоконкурса „Хасково – светла коледна приказка“. Първите си снимки тя прави преди 10 години. Сега е на 24 г. и учи магистратура в Бургаски свободен университет – “Детска и юношеска психология”, завършила е бакалавър в Тракийския университет – “Социална педагогика”. През 2018 година прави самостоятелна изложба на тема “Красотата на българския фолклор” в Регионалния исторически музей в Хасково. Община Хасково отпечатва календар с нейни снимки за 2019 година. Миналата година в конкурса “Чудото любов” към Младежки център Хасково печели първата си награда.

1. Какво означава за теб тази награда в конкурса „Хасково – светла коледна приказка“ ?

– Означава много за мен, и най-вече, че хората оценят това, което правя. Това е втората голяма награда за мен, като първата бе в конкурса “Чудото любов”, в който участвам всяка година. Хубаво е да има стойностно жури, което да те оценява, а не сама реакцията във Фейсбук. Защото така със сигурност оценката ще е по цена за участника.

2. Спечелилата снимка има ли заглавие?

– За да се получи тази снимка, имаше предварителна режисура. Мой роднина се съгласи да ми позира в центъра на Хасково. Беше много студено, направихме десетина кадъра. Бързо се справихме. И по-скоро заглавието е “Джуджето на Дядо Коледа”.

3. От кога снимаш и какво те провокира да се занимаваш с фотография?

– Снимам от 10 години или от 14-годишна. Така ми дойде от вътре да хвана фотоапарата, а по-късно се записах на курсове в Младежки център при Славян Костов. Тръгнах от малките апаратчета тип “сапунерки” и сега вече снимам професионално с Канон.

4. Какво е за теб фотографията?

– Фотографията е моето любимо хоби, с което разпускам. Именно заради това не съм го превърнала в бизнес или комерсиално снимане. Затова искам да си запазя фотографията като хоби. В момента уча магистратура в Бургас “Детска и юношеска психология” и работя като търговски представител в Хасково.

5. Имаш ли любим жанр във фотографското изкуство?

– Обичам портретната фотография. Старая се да уловя положителната емоция, искам снимката да носи на хората щастие.

6. Кой е любимият ти сезон за снимане?

– Лятото и есента. В момента се подготвям за конкурса “Чудото любов”. Аз си избирам хората, нося си допълнително осветление. Навън си построявам малка снимачна площадка и така се забавлявам.

 

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Застудяване и валежи от сняг, шофьорите да са готови за зимни условия
Застудяване и валежи от сняг, шофьорите да са готови за зимни условия

154 502 024 лв. бюджет за 2024г. представиха в Хасково
154 502 024 лв. бюджет за 2024г. представиха в Хасково

Затвори