Радослав Христов пое управлението на Студентски съвет при Софийски университет

0

Свиленградчанинът Радослав Христов зае председателското място на Студентския съвет към Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Той бе избран на поста с 40 гласа “За” и 2 “Против” на изборно заседание на съвета снощи.

В мандатната си програма Христов изтъква разпознаваемост сред студентите, продължаване на добрите инициативи и практики и надграждане на изявените студенти, също така и защитаване правата и интересите на студентите и докторантите.

Студентският съвет на Алма матер е най-големият орган на студентско самоуправление и целта му е да защитава интересите на обучаващите се пред ръководните органи на университета. Постоянните комисии към Съвета са шест – по образователни дейности, по финансови и административни въпроси, по социално-битови въпроси на учащите, по връзки с обществеността, по международна дейност, по културна дейност и по спортна дейност. Преди да се кандидатира за председател на Студентски съвет, Радослав Христов оглавяваше спортната комисия към съвета. На церемонията “Спортист на годината на Софийския университет” Христов бе удостоен със специален плакет за значителен принос и издигане на престижа на Софийския университет в областта на спорта.

Радослав Христов е роден в Свиленград. Завършва с отличие местната гимназия по селско стопанство и икономика в граничния град със специалност „Селски туризъм с интензивно изучаване на английски език“. Като студент по право в СУ “Св. Климент Охридски” Радослав Христов продължава да се доказва с успехите си. С курсовата си работа, посветена на Нюрнбергския процес, той е сред отличените в състезанието по Обща теория на правото, организирано от Катедрата по теория и история на държавата и правото в Алма Матер. Това му гарантира и отличната оценка по дисциплината “Обща теория на правото”.

По време на защитата на своя труд, Радослав разказва и лична история, говорейки за дядо си, който е участник във Втората световна война. Сред оценяващите експерти в академичната комисия са Деканът на Юридическия факултет в СУ”Св. Климент Охридски” – проф. д-р Даниел Вълчев, и проф. д-р Янаки Стоилов – юрист, професор по теория на държавата и правото, настоящ конституционен съдия.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Връчиха зелената купа на екошампионите от ОУ"Шандор Петьофи" (видео)
Връчиха зелената купа на екошампионите от ОУ”Шандор Петьофи” (видео)

Даниел Йорданов оглави спортната комисия на ОБС-Хасково
Даниел Йорданов оглави спортната комисия на ОБС-Хасково

Затвори