Радев: Българският парламент прояви отговорност

0
Divel

Днес българският парламент прояви отговорност, съобразявайки се с наложеното вето върху разпоредби от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Това дава възможност за ефективното прилагане на мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, което е в интерес на цялото ни общество.

Това заяви президентът Румен Радев в своя позиция, след като днес Народното събрание единодушно подкрепи наложеното вето от него върху Закона за извънредното положение.

Старско

“Истинският дефицит в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение обаче е липсата на убедителен пакет от социални и икономически мерки в подкрепа на най-силно засегнатите в тази ситуация – малкият и среден бизнес и хората, които ще загубят работа, сигурност, спокойствие и перспектива за своето бъдеще”, отбелязва държавният глава.

Радев отправи призив към изпълнителната и законодателната власт “да се фокусират и върху социалната и икономическата ситуация в страната в условия на извънредно положение.”

“Такива мерки вече бяха обявени не само от икономически мощни държави като Франция и Германия, но и от страни с по-ограничени възможности. Трябва да преодолеем растящото социалното напрежение с конкретни и ясни мерки, които да дадат на българските граждани спокойствие и увереност в собствената им държава. За България е важно да съхрани своя човешки и икономически потенциал”, се казва още в позицията на президента.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
201 достигнаха заболелите от COVID-19 у нас, 7 деца са заразени в София (ВИДЕО)
201 достигнаха заболелите от COVID-19 у нас, 7 деца са заразени в София (ВИДЕО)

Станислав Дечев: Да не се гоним, защото ще се хванем/ВИДЕО/
Станислав Дечев: Да не се гоним, защото ще се хванем/ВИДЕО/

Затвори