Пуснаха от ареста Николай Банев

0
Divel

Известният бизнесмен Николай Банев е пуснат на свобода от ареста.

Той е подсъдим като бос на организирана престъпна група за данъчни престъпления. Пуснат е след рекорден престой зад решетките без присъда, по икономически обвинения, където максималното наказание, ако обвиненията се потвърдят, е като срока на задържането му – 2 години и 7 месеца.

Старско

Досега олигархът многократно е искал промяна на мярката му от “задържане под стража” в по-лека, но съдът отхвърляше молбите му.

“За това време Специализираният съд не е открил нищо. Случи се нещо нормално и синът ми вече не е в ареста”, коментира за xnews.bg майка му Мария Банева.

От близо една седмица Банев е на свобода. Самия той е направил изказване, че НАП е признала, че няма неплатени данъци, поради което съдът е отказал да конституира като страна Министерството на финансите.

Николай и Евгения Баневи бяха задържани във френския град Ница по искане на спецпрокуратурата на 28 октомври, 2018 г. За последно той бе пуснат от ареста на 25.01.2019г./виж ТУК/за погребението в Хасково на баща му Йордан Банев, генерал от контраразузнаването.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Иззеха пистолет на виновния водач от катастрофата
Издирват 37-годишен харманлиец, друг подкара БМВ без книжка

Д-р Кунчев: Разхлабването на мерките е адекватно на ситуацията към момента/ВИДЕО/
Без нови заболели от COVID-19, 738 се ваксинираха

Затвори