Пускат водопроводите предизборно

0
Divel

ВиК-Хасково до дни пуска новите два водопровода, предизборно.

На път ли е да приключи сагата с урановата вода на Хасково? Двата водопровода са готови и имат акт 16. ВиК-асоциацията е предала документите на хасковското водно дружество, което означава, че те могат да бъдат въведени в експлоатация. Това потвърди и пред XNEWS.BG директорът на ВиК-Хасково Тодор Марков.

Старско

Припомняме, че за аварийното водоснабдяване на Хасково правителството отпусна 2 милиона лева, с които са бъдат изградени два водопровода – единият на ул. “Бачо Киро”, другият на пловдивско шосе и 8 кладенци.

Към момента 4 кладенци в Северна зона работят от пролетта. Сега предстои да заработят и останалите 4, от които 3 са в Източна зона, а един в Узунджово. За тях се чака да мине комисия от басейнова дирекция, която да одобри санитарно-охранителната зона.

Водата от новите кладенци ще преминава през новите водопроводи. “След като всичко заработи и като се смеси водата, следват да се вземат проби и край на този проблем”, категоричен бе Тодор Марков.

Припомняме, че още през февруари Делян Добрев, тогава депутат, се ангажира до 3 месеца всичко да заработи. По-късно, през април, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, прогнозира, че аварийното водоснабдяване на областния град трябва да бъде готово. Това обаче се случва едва сега, два месеца преди местните избори.

Заради урана във водата на Хасково и прокуратурата се бе самосезирала. Разследването доказа, че тя е безопасна за здравето на човека и не е налице неизпълнение на задължения и укриване на информация от конкретно длъжностно лице.

И към този момент водата в Хасково остава забранена за пиене.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Щъркел храни своите пораснали рожби
Щъркел храни своите пораснали рожби

Британско БМВ се заби в стълб
Британско БМВ се заби в стълб

Затвори