Завърши един противоречив мандат за съветниците в Хасково

0
Divel

“Един провален мандат.” Така голямата част от хасковските общински съветници определиха 4-годишния мандат на управление.

Днес се проведе последната 49-та сесия на местния парламент преди местния вот на 27 октомври. По традиция заседанието започна с химна на града, завърши с раздаване на плакети “Мандат 2015-2019 г.” на общинските съветници и обща снимка.

Старско

Голямата част от съветниците отчетоха тези 4 години като провалени.

“Считам, че съветниците отстояваха целите и намеренията си да решат немалка част от проблемите на жителите. Мандатът беше успешен”, категорична бе председателката на общинския съвет Таня Захариева.

“4 години сесията започваше с химна и виждахте колко от съветниците го уважаваха. Някои общински съветници трябва да се извинят на гражданите, и ние от БСП сигурно имаме за какво да се извиним”, коментира Иван Станчев от БСП.

Антон Иванов от ГЕРБ определи мандата като тежък, но успешен. “В тези 4 години ние показахме, че ОбС наистина може да работи – да дава предложения, да изменя предложения за решения и да взема такива. Това беше положителната страна на този мандат. Минусът е тежкият конфликт, който възникна между Добри Беливанов и ГЕРБ. Това е единственият общински съвет, в който кметът не получи подкрепа нито от един съветник”, заяви той.

“Отчитам го като един неуспешен мандат. Нищо не успяхме да направим за хората и това се дължи на административни грешки, на разногласия в общинския съвет. Трудна беше и комуникацията с общинския съвет и общинската администрация в лицето на кмета Добри Беливанов”, коментира независимият общински съветник Албен Манджуков.

“Абсолютно провален мандат. Хората станаха заложници на едни икономически интереси в града. 4 години не само тъпчехме на едно място, а и града се върна назад”, категорична бе Светослава Иванова от “Коалиция за Хасково”.

Сунай Алиев определи мандата като успешен за ДПС. “ОбС свърши добра работа. Не съм напълно съгласен с негативните оценки за работата на местния парламент. Можеше да бъде свършена и много повече работа, ако имаше по-голямо единство”, смята Деян Янев, общински съветник от “Реформаторски блок”.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Велин Балкански стана временан кмет
Велин Балкански стана временен кмет

Ветераните на ЦСКА биха Хеброс в Харманли/ВИДЕО/
Ветераните на ЦСКА биха Хеброс в Харманли/ВИДЕО/

Затвори