Променяме имейл и телефон за контакт с НАП чрез нова електронна услуга

0
Divel

Електронните адреси за кореспонденция, на които НАП изпраща съобщения и документи до физически и юридически лица, вече могат да се заявяват и коригират онлайн от клиентите на Агенцията чрез нова електронна услуга, наречена „Управление на достъпи и на контактна информация“.

Притежателите на електронен подпис и ПИК, издаден от НАП, могат да променят имейлите и телефоните си за контакт с приходната администрация за целите на изпълнението на данъчно-осигурителните изисквания. По този начин комуникацията между двете страни ще се улесни значително, намалявайки грешките заради неактуални контактни данни, обръщат внимание от офиса в Хасково.

Старско

Електронният адрес за кореспонденция за получаване на съобщения от НАП е задължителен за лицата, които са регистрирани по Закона за данъка върху добавената стойност, уточняват от офиса на администрацията в Хасково и поради тази причина актуалният имейл трябва да е един.

При всяко актуализиране на електронна поща, системата изпраща линк за потвърждение, за да може промяната да влезе в сила. Смяната на телефон за контакт пък се извършва в 2 стъпки, като няма пречка да бъде посочен мобилен номер. Новата услуга „Управление на достъпи и на контактна информация“, е достъпна в портала за е-услуги на НАП – https://portal.nra.bg/.

От Агенцията съветват потребителите да предоставят актуален имейл за кореспонденция, за да може комуникацията да се извършва електронно, а не на хартия.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Кантарджиев: Скоро ще има ваксина срещу COVID-19, ще е безплатна
Информират за ваксините срещу COVID-19 по телефона

Стотици проверени при спецакцията на полицията
Дрогирани въртят волана в Хасково и Харманли

Затвори