Пролетна кухня представят на готварски събор в Райново

0

Домакин на Регионален готварски събор е за поредна година днес едно от най-малките димитровградски села Райново. Този път темата на кулинарния форум е „Пролетна кухня“. Организатори са местното читалище „Марица-2008“, Община Димитровград и Университетът за хранителни технологии – Пловдив.

Целта на единствената по рода си за община Димитровград подобна кулинарна надпревара е да бъдат събрани и съхранени за идните поколения автентични рецепти на традиционни за региона на средното течение на река Марица ястия, както и да бъдат представени пред широка публика.

В кулинарното състезание освен студенти от университета ще се включат и от учебни заведения в Димитровград, Хасково и Симеоновград, които имат програми с такава насоченост.

Райновци с присъщото си гостоприемство ще отворят днес за поредна година домовете си, за да посрещнат младите готвачи. Те ще приготвят: супа от коприва по тревненски, агнешко по габровски, баница с лапад по странджански, пълнено пиле по манастирски, прясол по дунавски, агнешко хайдушки кебап по сливенски, пролетна гозба по мандраджийски, дроб сърма в було по хасковски и други.

След оценките на журито традиционно ще бъдат организирани презентация и дегустация на ястията, участвали в съревнованието.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Нова околовръстна улица облекчава трафика в Любимец
Нова околовръстна улица облекчава трафика в Любимец

Безплатен дюнер в “OZHAN US” през уикенда
Безплатен дюнер в “OZHAN US” през уикенда

Затвори