Прокуратурата иска арест за собственика на кучето, нападнало дете във Въгларово(ВИДЕО)

0

Протест срещу определението на съда, с което под парична гаранция бе освободен от ареста собственикът на кучето, нахапало дете в с. Въгларово, внесе Районна прокуратура-Хасково.

Старско

Съдът не уважи искането на обвинението за най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража и определи на 51-годишния Атанас Караиванов гаранация в размер на 6000 лева. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 14 юни в с.Въгларово, не положил достатъчно грижи за домашно куче, порода кавказки вълкодав, намиращо се под негов надзор, в резултат на което животното причинило обширни и дълбоки рани от ухапвания на 10-годишно момче. Раните, според прокуратурата, представляват средна телесна повреда- разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Ако повдигнатото обвинение бъде доказано, предвиденото от закона наказание е лишаване от свобода до 3 години или пробация и глоба до 5 000 лева.

В мотивите към протеста Районна прокуратура-Хасково сочи, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление, като основание за това са  изключително високата степен на обществена опасност на деянието, начинът на извършването му, с което са засегнати здравето и неприкосновеността на малолетно лице и създадена опасност и за друго малолетно лице, както и високата обществена опасност на самия деец, пишат от прокуратурата.

Предстои Окръжен съд-Хасково да насрочи заседание по делото, на което прокуратурата ще настоява спрямо обвиняемия да бъде взета мярка  за неотклонение задържане под стража.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Ирини Жамбонас и Владислав Виолинов с наградите на „Театър, обичам те!“
Ирини Жамбонас и Владислав Виолинов с наградите на „Театър, обичам те!“

НАТФИЗ открива с „Рeter Gynt“ хасковската „Сцена накрая на града“
НАТФИЗ открива с „Рeter Gynt“ хасковската „Сцена накрая на града“

Затвори