Прокуратурата даде на съд 33 лица за април

0
Divel

През месец април 2019 г. прокурорите от Районна прокуратура-Хасково са решили по същество 122 наказателни производства, като в съда са били внесени 33 прокурорски акта срещу 33 лица.

От тях 3 обвинителни акта, 26 споразумения, чрез които е реализирана наказателната отговорност спрямо 26 лица и 4 предложения за налагане на административно наказани. От тях са решени осем бързи производства срещу осем лица.

Старско

В Районен съд – Хасково с прокурорски акт са внесени две дела за престъпления против личността (причиняване на телесни повреди), две дела за престъпления против младежта (за заживяване на съпружески начала на лице от женски пол, ненавършило 16-годишна възраст с пълнолетен), 10 дела за престъпления против собствеността (кражби), две дела за престъпления против стопанството (за държане на акцизни стоки без изискуемия по закон бандерол в маловажен случай), едно дело за документно престъпление, а именно за използване на неистински документ и 15 дела за общоопасни престъпления (управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол/наркотични вещества, в срока на изтърпяване на административно наказание „лишаване от право да управлява моторно превозно средство“, служене с регистрационни табели, предназначени за друго МПС или управление на моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред; държане на наркотични вещества без надлежно разрешение).

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Румен Радев: Автентичният и траен успех изисква висока лична мотивация, отдаденост и дисциплина
Румен Радев: Автентичният и траен успех изисква висока лична мотивация, отдаденост и дисциплина

След атентата в Страсбург: Нивото на терористична заплаха у нас остава ниско
Мъж нападна и ограби жена в “Орфей”

Затвори