Проф. Кантарджиев: Навлизаме в етап на угасване на епидемията

0

19 са новите доказани случаи на COVID-19 у нас на 1 юни. Сред тях е и 39-годишна бременна жена. Това обяви проф. Тодор Кантарджиев по време на брифинга на Оперативния щаб, пише нова.

„Коронавирусът не е опасен за плода на жената или за детето, просто при раждането трябва да се взимат мерки”, заяви проф. Кантарджиев.

Общо деветима от новозаразените са приети в болница.

Новите случаи са в областите София – двама, Пазарджик – трима, Ямбол – деветима, Сливен – трима, Шумен – двама.Тестове са направени на 1220 души.

Същевременно още 33-ма души са излекувани.

„Навлизаме в етап на угасване на епидемията”, заяви проф. Кантарджиев.

От първия случай на COVID-19 нас до момента са регистрирани 2538 заразени, броят на починалите е 144, а на излекуваните – 1123.

Най-много заразени до момента има в София – 1057 души.

141 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 20 от тях са в интензивни отделения.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 259 души.

За изминалото денонощие от МБАЛ-Хасково са взети пет проби за наличие на коронавирусна инфекция. Две от тях са на персонал и 3 на пациенти от болницата. Две от пробите на пациенти са контролни на 39-годишната жена настанена в ОАИЛ и на 36-годишния мъж, потвърден с COVID 19.

Последните три от контролните проби взети от РЗИ-Хасково на 28 май са обработени и са отчели отрицателен резултат. Излекувани са жена на 67 години и жена на 21 години, завърнали се с полет от Нидерлания на 1 май. Отрицателна е и пробата на 16-годишна дъщеря на 39-годишната жена, настанена в ОАИЛ.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Атанас и Никола, опитали да пренесат марихуана за 11 бона, остават в килията
Арестуван за 3 кг. марихуана поиска за 3-ти път свобода

30 души нарушиха карантината си
Отменя се карантината на част от лицата, пристигнали у нас от ЕС, Сърбия и Северна Македония

Затвори