Проф. Димитър Димитров: Готови сме с хибридно обучение/ВИДЕО/

0
Divel

Новата академична година бе открита в Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково.

„Искаме да надхвърлим това, което сме правили досега. В момента изпробваме нови начини за обучение с така нареченото хибридно обучение, при което половината студенти са в залата, а другата половина слушат онлайн и участват, но важното е, че има комуникация и спазваме санитарно-хигиенните изисквания и можем да се справим с тази ситуация“. Това каза ректорът на УНСС проф.Димитър Димитров, който честити новата учебна година и пожела на студентите бъдещи успехи в тяхното развитие.

Старско

„УНСС влага много сериозен ресурс, както организационен, така и финансов в обновяване на материалната база, в разширяване на технологичните възможности и техническото обезпечаване на едно модерно, дистанционно обучение“, подчерта проф.Надя Миронова, директор на Регионалния център за дистанционно обучение-Хасково.

Студентите бяха поздравени от заместник областният управител Митко Петров, заместник кметът на община Хасково Мария Вълчева, кметът на Кърджали Хасан Азис.

Тази година за първи път УНСС ще обучава магистри по управление на миграционните процеси, към която специалност има голям интерес в нашия регион. В момента в зимния семестър се обучават дистанционно 546 студенти. Първокурсниците са 165, от тях 123 са бакалаври в специалностите „Мениджмънт и администрация“, „Счетоводство и контрол“, „Икономика“.

45 са новоприетите в магистърските програми „Счетоводство и контрол“, „Бизнес администрация“, „Икономика на човешките ресурси“. Те са част от 100-ния випуск на УНСС, който тази година празнува своя юбилей.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Иззеха пистолет на виновния водач от катастрофата
Двама дрогирани и един пиян въртят волана

Общината е партньор на НСИ за преброяването през 2021г.
Общината е партньор на НСИ за преброяването през 2021г.

Затвори