Пристигна нова доза ваксини пристигна у нас

0
Divel

Пристигна петата пратка от ваксини срещу COVID-19 в България. Тя е от препарата на Pfizer-BioNTech и съдържа над 14 040 дози. Те бяха доставени в София, а от там се разпределят към всички точки на страната, пише НОВА.

Последните доставки от ваксината на Pfizer пристигнаха в по-малко количество от заявеното. Причина – реорганизация на дейността на компанията, която доведе до масово забавяне на пратките в цяла Европа.

Старско

“Тези дози компенсират количеството, което не пристигна миналата седмица. Очаква се и през следващия месец да има компенсация от около 2300 дози. Имаме информация, че през февруари ще получим 83 хиляди дози, а през март 104 хиляди. За март бройката не е окончателна и може да бъде по-голяма”, заяви изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов.

Новите дози от ваксината на Moderna ще пристигнат към края на седмицата. Те ще бъдат 3600 дози, добави Кирилов.

„Очакваме решението на Евроагенцията по лекарствата за ваксината на AstraZeneca. Надяваме се тя да е третата разрешена за употреба. Може да има и четвърта разрешена. Всичко зависи от това кога компаниите ще започнат да доставят. Нашите надежди са, че след март-април ще имаме значително повече количества“, каза още Кирилов.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
6 новозаразени с COVID-19 в Хасковско, двама починаха
Двама новозаразени с COVID-19 и един починал в Хасковско

2 164 работни места в Хасково се запазват по мярката 60/40
От днес може да платим местните данъци и такси

Затвори