Присъединете се към Уебинар на тема “Зелената сделка и нейното отражение върху малкия и среден бизнес”

0
Divel

Сдружението на предприемачите “Лудогорие” кани всички заинтересовани на безплатния уебинар, който ще се проведе в четвъртък/утре/ от 10 часа.

Темата е “Зелената сделка и нейното отражение върху малкия и среден бизнес”. Форумът ще се проведе онлайн и ще бъде открит от председателя на сдружението Мюмюн Мюмюн от Хасково.

Старско

Участие ще вземат изтъкнати експерти, които ще дискутират въпроси, свързани със зелената сделка. Тя е известна още като Зеленият пакт и представлява набор от политики предложени от Европейската комисия, които трябва да направят Европа климатично неутрална до 2050 г. Планът е да бъде намалено производството на парникови газове поне с 50%, сравнено с нивата от 1990 г.

За “Зелената сделка-възможности и заплахи за българските МПС” ще говорят проф.Емил Панушев, ръководител катедра “Кръгова икономика”/ВСУ/ и Николай Михайлов, експерт в отдел “Кръгова икономика”.

От 10:45 ч. Кремена Димитрова, експерт финансови механизми – околна среда и иновации ще коментира “Интелигентен и устойчив растеж на МПС чрез иновации. Нови възможности през периода 2021-2027г.”

За “Конкурентоспособност на българските МПС в общия европейски пазар” пък ще говори Пламен Грозданов, изп.директор на Съюз “Произведено в България”.

Илхан Кючюк, зам. председател на АЛДЕ също ще вземе участие в онлайн дискусията.

В края на уебинара ще има възможност за въпроси относно актуалната тема, по която днес заседава и Европейския парламент. Той прие всеобхватни политически препоръки за постигането на икономика, която да бъде неутрална по отношение на въглеродните емисии, екологично устойчива, нетоксична и изцяло кръгова най-късно до 2050 г.

Докладът, приет с 574 гласа „за“, 22 „против“ и 95 „въздържал се“, е изготвен в отговор на Плана за действие на Европейската комисия за кръговата икономика.

Евродепутатите призовават за по-строги правила за потребление и рециклиране в ЕС. Необходимо е въвеждането на обвързващи цели до 2030 г. за използването на материали и отпечатъка от потреблението, които обхващат целия жизнен цикъл на всяка категория продукти, които са в обръщение на пазара в ЕС, подчертават евродепутатите. Те също така призовават Европейската комисия да предложи специфични за съответните продукти и сектори обвързващи цели за рециклирано съдържание.

Европейската зелена сделка е шанс за пострадалата от Covid икономика. Това смята проф. Манфред Фишедик, ръководител на Института за климатични изследвания в икономиката във Вупертал. По думите му първата задача на ЕС е да изпълни програмата за възстановяване, което ще даде глътка въздух на задъханата ни икономиката. Едва след това бизнесът може да мисли за инвестиции в повече ефективност, в преминаването от двигатели с вътрешно горене към електроавтомобили, към производство, което използва въглеводорода като енергиен източник.

На фейсбук страницата ТУК на сдружението на предприемачите “Лудогорие” може да се регистрирате на пълно безплатно!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Задържаха грузинец за подкуп на граничен полицай
Униформени иззеха пестициди и безакцизни цигари

Гришо на полуфинал в Париж
Гришо продължава в третия кръг на Australian Open

Затвори