Президентът участва в откриването на високотехнологичен завод в Джебел

0

Балансираното икономическо развитие на българските  региони и особено в малките населени места е от ключово значение за преодоляването на регионалните дисбаланси и за решаване на големия проблем на нашето съвремие – дълбоката демографска криза. Това заяви днес президентът Румен Радев, който взе участие в Джебел в откриването на нов високотехнологичен завод на водеща компания в машиностроенето. Държавният глава разговаря с представители на нейното ръководство и разгледа производствената база.

Моделът за успешно развитие на българския бизнес изисква дълбока трансформация към икономика с висока добавена стойност, висока производителност на труда, висока прецизност и  качество на продукцията, посочи президентът Радев. Държавният глава открои необходимостта от насърчаване на експортно ориентирано производство, така че да се изнасят не само суровини и механична продукция, но и високотехнологични продукти и модели на организация на производството. По думите му само с иновации и внедряване на съвременни технологии в производството българският бизнес може да бъде конкурентоспособен и да има добро позициониране на световните пазари.

Президентът участва в откриването на високотехнологичен завод в Джебел

Президентът Радев подчерта пред представителите на ръководството на компанията, че инвестициите, които правят, са от ключово значение, защото не само създават нови работни места, но и обучават и надграждат квалификацията на служителите си и развиват силна корпоративна социална политика. Държавният глава пожела на компанията, в която към момента са заети над 600 души, да продължи успешното покоряване на нови пазари и осигуряването на добра професионална реализация на младите хора в региона.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Премиерът Денков: Мерките срещу войната по пътищата дават резултат
Премиерът акад. Денков: Няма причина за здравни ограничения

България полага усилия да подсигури и опази границата
България полага усилия да подсигури и опази границата

Затвори