Превантивно обработват пътищата в Хасковско, АПИ: Шофирайте внимателно

0
Divel

Превантивно обработват пътищата в Хасковско, АПИ: Шофирайте внимателноПътищата от републиканската мрежа се обработват превантивно поради очакваното застудяване и снеговалежи през нощта, което е предпоставка за хлъзгавост и заледяване. 200 машини в момента са на терен и обработват настилките с химически вещества и инертни материали, тъй като обстановката се усложнява, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

От областно пътно управление – Хасково съобщиха за XNEWS.BG, че превантивната обработка на АМ “Марица” и първокласните пътища трябва да е прключила. Утре рано сутринта, около 3-4 часа, машините отново ще излязат и ще обработят първокласните пътища и магистралата в областта.

Старско

Към момента на много места вали дъжд и го обръща бързо в сняг. Най-голяма опасност от заледяване има във високопланинските проходи в Стара планина, Рила и Родопите. Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски апелират шофьорите да карат внимателно и да не подценяват пътната обстановка, тъй като се очаква рязко застудяване на времето, а автомобилите да бъдат оборудвани с всичко необходимо за това време.

Единственият затворен участък е пътят през „Петрохан“. В района на прохода вали дъжд и обстановката е сложна, съобщи председателят на АПИ.

От пътната агенция призовават водачите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението затруднява работата на пътноподдържащите машини и възпрепятства пътуването на всички шофьори.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Стамен Белчев стана дядо
Стамен Белчев стана дядо

Иван Расоков става заместник-директор на ОД на МВР-Хасково
Иван Расоков става заместник-директор на ОД на МВР-Хасково

Затвори