Пренареждане в ОбС: 6-ма оспорват, само 1 ще спечели, май

0

Шест партии и коалиции оспориха в Административния съд резултатите от местния вот за общински съветници в Хасково. Делото приключи и Темида ще се произнесе в срок.

Вероятно само 1 от обжалвалите има шанс да спечели мандат. “Цък-цък, язък”, беше казал в предишен местен парламент един съветник, който и сега е такъв, но не е от оспорващите. “Язъкът”, очертава се, ще е за една от оспорвалите формации, защото тя ще изгуби един от мандатите си, като че ли.

“Взимай народе, брашно ще има, ама не за всички”, цитираме същия настоящ съветник, който не е от оспорващите вота. Изречението в кавичките е от една стара предизборна кампания за местен вот. Тогава агитаторите така се бяха засили, че отидоха на предизборна среща в друга община.

Е, сега ситуацията е по-различна, но култовото изречение за брашното може да бъде перифразирано на: “Оспорвайте, места в общинския съвет ще има, ама не за всички!”.

На евентуалния печеливши сега, честито! На другите, успех в бъдещите местни, парламентарни и избори за евродепутати. Ще следим бъдещите им предизборни кампании с интерес.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Недвижими имоти "ЕРА" откри първия си офис в Хасково (ВИДЕО)
Недвижими имоти “ЕРА” откри първия си офис в Хасково (ВИДЕО)

Мехмед Атаман бе преизбран за областен лидер на ДПС в Хасково
Мехмед Атаман бе преизбран за областен лидер на ДПС в Хасково

Затвори