Прекратиха лагери и турнири заради контакти на деца и треньори с Гришо

0

Треньорският съвет на Българската федерация по тенис взе решение да прекрати подготвителния лагер в Стара Загора. Причината за това решение е положителната проба за коронавирус на Григор Димитров и това, че много деца са имали пряк контакт с него в последната седмица. На участващите в лагера треньори са направени своевременни тестове за COVID-19, информират от федерацията.

Също така във връзка с увеличения брой на установени случаи на заразени с COVID – 19 през изминалата седмица в цялата страна, ръководството на БФТ взе решение, с оглед гарантиране и опазване здравето на всички участници в регионалните лагери, да отмени насрочените такива в Пловдив и София.

Старско

Наред с това УС на федерацията напомня на всички тенис клубове в страната, че следва да спазват стриктно разпоредбите на Правилата за тренировъчна и състезателна дейност в условията на COVID – 19 епидемия и указанията на Министерството на здравеопазването за физическа дистанция, дисциплина и стриктна дезинфекция.

Във връзка с последните събития бе взето решение да се отложат с три седмици всички запланувани турнири от календара на БФТ.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Хасковските зрелостници огласиха Кенана
МОН препоръчва отлагане на абитуриентските балове

Самолет
МВнР: Не ползвайте транзитни полети през страни извън ЕС и Шенген

Затвори