Преговори, без чегъртане и за няколко салама повече

0

Чегъртането на модела е в историята. Това откритие го обяви вчера с пост във фейсбук публичният говорител и представител на Европейската Партия на Консерваторите и Реформистите Кристиян Шкварек. Поводът е преговорите за кабинет между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Прогнозно из родния ни парламент вече се шушука, че Баце Бойко ще закрие ПП и това ще стане, след като ГЕРБ подкрепи кабинет, предложен от втората по мандати коалиция в Народното събрание. Междувременно Делян Добрев взе за мезе градския си от Хасково и съгимназист Асен Василев. “Асен Василев е подал ръчичка и чака Бойко Борисов да го заведе в Министерския съвет”. Това депутатът от ГЕРБ-СДС Добрев го рече снощи в национален ефир. Също там не пропусна дебело да подчертае, че Промяната мамят избирателите си.

“Ей, народ поробен, що си тъй заспал”, написал е нявга един от строителите на някогашната съвременна България – Стефан Стамболов. Пък и по стар стил сме в навечерието на Априлското въстание. Съвременният юнак балкански обаче сега е седнал на масата и ако стане, то ще да е само, за да отиде до онуй място. Отдавна, много отдавна, но не в далечната галактика, а тук и досега, част от българските юнаци балкански стават с “Вставай страна огромная”, а другата част с “The Star-Spangled Banner”.

Заради тези подробности от пейзажа инспанската максима “Свободата, Санчо, се намира на върха на копието” е преработена на “Свободата, Стойчо, се намира на върха на салама”. Абе, за няколко салама повече си е добро заглавие за български уестърн, а за декор става и депутатската столова в Народното събрание.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Откриха прострелян мъж в местност край Минерални бани
Откриха прострелян мъж в местност край Минерални бани

Вокалист на Rainbow вдигна градуса в "Дружба"(ВИДЕО)
Вземете си билет и станете част от приказката на Хангар 42

Затвори