Предизборно за враната и сиренцето, важи и за Хасково

0
Както вече стана ясно, в Хасково ще ни отпъпят от избори – предстоят ни 2 в 1 за еврадепутати и предсрочни за народни представители, а за десерт и за общински съветници.
Оспорилите вота за местен парламент в Хасково, се скъсаха да ни обясняват как справедливостта е възтържествувала. Да, вярно е, че след толкова гафове в секциите, трябва да се върви на поправителен. Не е ясно обаче, дават ли си сметка доволните за поправителния, че в омазаните секции общо техните представители в СИК-овете са повече и също носят вина за предишното мазало. Сега по-подготвени ли ще са? Скоро ще видим. А едни доволни ще помолим, когато следващия път влязат отново в ОбС, да си четат внимателно докладните, дето ги внасят. Щото малко нелепо изглежда в написаните им предложения, вместо община Хасково, да пише Варна.
Авторът Разколников дори попита изкуствения интелект: “Кои партии ще вкарат най-много общински съветници след предсрочните избори в Хасково?”. Интелектът се държа по-честно от политиците и след кратко двоумене отвърна: “Все още се уча как да отговарям на този въпрос. Междувременно изпробвайте Google Търсене”…
Разколников не остана доволен от този отговор и вместо дзверенето в Google, опита да напрегне веществото под черепната си кутия. Така се сети за една по-модерна история на баснята за враната, сиренцето в клюна й и лисицата.
Та, седи враната на клона, а в клюна й сиренце. Прибягва лисицата и разпитва: “Врано, ти на изборите ще гласуваш ли, ма?”. Птицата отвърнала отрицателно и докато казвала “не”, сиренцето паднало. “Ако бях казала “да”, нещо щеше ли да се промени”, замислила се сетне тя.

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Две пожарни накрак за пушещ комин(ВИДЕО)
Пенсионерка в боницата при пожар в Свиленград

47 войници положиха клетва на площад "Свобода"
Вдигат заплатите в армията със законодателни промени, в работната група участва Мюмюн Мюмюн

Затвори