Предизборна психиатрия

0
Divel

„Не виждам законова, организационна и логистична готовност за тези избори. За разлика от премиера за мен е важно и има значение как ще се гарантира здравето и конституционното право на вот на българите”, каза в края на миналата седмица президентът Румен Радев.

Без аналог в новата ни история държавният глава започна консултации с водещи медици за безопасно провеждане на вота. Той поиска да разбере има ли план за гласуване по време на пандемия и как върви процесът на ваксинация. В рамките на два часа Радев разговаря със здравния министър, с членове на Оперативния щаб и с водещи вирусолози, а мотивът – да не се превърне гласуването в причина за нов взрив от заразени.

Старско

Медицинските лица отговориха обстоятелствено, не твърде ясно, по традиция, и леко утопично.

Премиерът Бойко Борисов коментира, че срещите на държавния глава са опит да се скрие зад здравните специалисти като издават нежелание да се проведат изборите в посочената преди това от него дата – 28-ми март.

​Поне от едно не можем да се оплачем – институциите в България продължават да си мерят властите, вероятно за забавление на огладнелия народ.

Нищо чудно след време предизборните и изборните процеси у нас да влязат в учебниците по психиатрия.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейл[email protected], очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Попско закриха сезона с две ударени прасета
Попско закриха сезона с две ударени прасета

Станислав Дечев: Започваме "Младост" през март, приоритет са децата/ВИДЕО/
Станислав Дечев: Започваме “Младост” през март, приоритет са децата/ВИДЕО/

Затвори