Преди дъждовния сезон: Чистят речните корита

0
Divel

Община Хасково ежегодно извършва почистване на речни корита в рамките на урбанизираните територии.

Обектите, които се почистват се определят от специално свикана Междуведомствена комисия от експерти. След като няколко поредни години община Хасково приоритетно е почиствала корита в рамките на селата, тази година обект на почистване са градските реки Хасковска и Бели кладенец и коритото на реката в с. Въгларово, информираха от кметството.

Старско

В момента се извършва почистване на коритото на р. Бели кладенец в източната й част- от бул. „В. Левски“ до жп-моста в района на фирма „Родина“.

Преди дъждовния сезон: Чистят речните корита

Река “Хасковска” се чисти от бул.“В. Левски“ в източна посока до края на коригираното речно корито. Последното почистване на градската река е било през 2012 година. Работата по почистването започна на 10 септември и ще продължи до края на тази седмица. До момента са изкарани огромни количества наноси, които временно се струпват на речния бряг.

Преди дъждовния сезон: Чистят речните корита

От днес започна извозването им на общински терен, определен за временно хумусно депо. За почистването на коритата на реките община Хасково има сключен договор с фирма-изпълнител, която разполага с необходимата тежа техника за извършване на тези дейности. Работата във Въгларово вече е приключила. Тя обхвана източната част на коритото на реката, където имотите на хората са под речното ниво и има опасност от наводнения.

Преди дъждовния сезон: Чистят речните корита

Оставете Коментар

Предишна публикация:
“Син“ герой: Радвам се за Наско Сираков! На Левски му трябва Станимир Стоилов
Бабангида пое Левски

Николай Денков: Не може да има присъствено обучение без здрави учители
Денков: Посрещаме новата учебна година по-опитни, подготвени и отговорни (ВИДЕО)

Затвори