Рачел, тиквеник, пълнена тиква с кайма, гъби, ориз и праз и още десетки ястия и сладкиши от тиква бяха показани в осмия празник на тиквата на провелия се кулинарен конкурс в Долно Белево.
Десетки гости се стекоха на празника, за да опитат от вкусните ястия и специално приготвената за празника крем супа от тиква, за чието приготвяне домакините сложиха 20 кг. тиква, 10 кг. картофи, моркови, чесън, лук и някои други подправки, които за сега оставиха в тайна за посетителите. Около 170 порции крем супа бяха раздадени на гостите на празника, а продуктите за нейното приготвяне са дарени от жителите на селото. Кулинарният готвач на крем супата бе Диляна Латева от Долно Белево. Освен супа за гостите имаше и чай от пресни билки, брани от полетата край селото.
В програмата бе показана демонстрация карвинг от Ангел Боралиев. Гостите се включиха в тематичен бал с маски, организирани бяха игри за децата, а посетителите можеха да се снимат и пред есенен кът за снимки. Музикална програма от самодейци от читалищата в общината създаваха настроение на празника.
Организатори на събитието са НЧ “Светлина 1929” и община Димитровград.