Правителството дава над 21,5 млн. лв. за обезщетения в образованието

0

Правителството отпусна 21 768 368 лв. за финансово осигуряване на дейности по Национална програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала“ за 2023 година. Средствата са за изплащане на обезщетения за месеците септември­ и октомври 2023 г. при намаляване на числеността на персонала в образователните институции при промяна на структурата и състава, както и при прекратяване на трудовите правоотношения на друго основание.

Финансирането е за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за национални програми за развитие на образованието за 2023 г.

Допълнителни възнаграждения за постигнати резултати ще получат 3767 директори на общински детски градини, училища, центрове за подкрепа за личностно развитие и за специална образователна подкрепа. Те ще бъдат изплатени в зависимост от получения брой точки при оценяването от комисиите в регионалните управления на образованието и съгласно Наредбата за нормиране и заплащане на труда.

За изплащането на допълнителните възнаграждения правителството одобри общо 6 302 693 лв. лева, които са за сметка на намаление на утвърдени разходи по програма „Училищно образование“ по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2023 г.

Средства ще получат 1679 директори на детски градини, 1951 директори на училища, 129 директори на центрове за подкрепа за личностно развитие и 8 директори на центрове за специална образователна подкрепа.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Весело състезание за малки и големи в зала "Спартак"
Весело състезание за малки и големи в зала “Спартак”

Окончателно: арест за нападналия с нож баща си в Студена
Окончателно: арест за нападналия с нож баща си в Студена

Затвори