Повдигнаха обвинение на 24-годишен мъж за грабеж от дете

0
Divel

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем А.А., на 24 г., за това, че на 17 февруари 2020 г., в гр. Хасково, отнел чужда движима вещ – златна обеца от владението на малолетно момиче – на 11 г.

Той противозаконно я присвои, като употребил за това сила – престъпление по чл. 198, ал. 1 от Наказателния кодекс. По делото е установено, че на 17.02.2020 г., в гр. Хасково, 11-годишното пострадало момиче се е прибирало към дома си след приключване на учебните занятия.

Старско

По пътя детето било пресрещнато от обвиняемия А.А. Той със сила издърпал златна обеца от ухото на пострадалата и побягнал в неизвестна посока. А.А. оставил обецата в заложна къща, а след проведени издирвателни мероприятия, още на същия ден, бил установен от служители на РУ на МВР – Хасково.

С постановление на Районна прокуратура – Хасково, от 18.02.2020 г., обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Настоящото деяние е извършено в рамките на изпитателния срок на предходно осъждане, през 2017 г., за кражба. Разследването по случая продължава.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Драскачи изписаха ъгъл на бившето кино Аида
Драскачи изписаха ъгъл на бившето кино Аида

Всички взети проби за африканска чума са отрицателни
Всички взети проби за африканска чума са отрицателни

Затвори