Пострадало малко куче се нуждае от помощ

0

Намираш пострадало бездомно куче. Започваш да мислиш как да му помогнеш. Сигнализираш в общината. От там казват, че техните правомощия са да обезпаразитят или кастрират животното. Кутрето обаче има нужда от лечение, неподвижно е, вероятно със счупен крайник.

Намерено е рано сутринта в началото на алеята на парк Кенана до Арката. На видима възраст 4-5 месеца майка му е все още до него. Предполага се, че някой шофьор го е блъснал, и то се е довлякло до дървото на тревата. Там са му свършили силичките. Търсиш помощ от частна ветеринарна клиника, а те коментират: “Бездомните кучета са собственост на община Хасково”.

“По закон собствеността на бездомните кучета е на общината. Тя трябва да търси решение за пребиваването на четириногите на нейна територия”, коментира зоодоброволецът Дора Иванова.

При счупен крайник и неговото лечение в частна клиника може да срува 1000 лева.

В община Хасково има два приюта, които засега не функционират като такива. Единият е на 8-ма станция, а вторият е до село Узунджово.

Управителят на 8-ма станция, която засега работи като кастрационен център, Светослав Младенов коментира: “От една седмица съм на работа в кастрационния център и още се запознавам с възможностите за помощ при пострадали бездомни кучета”.

При пострадали горски животни трябва да се обърнете към РИОСВ. Ако намерите наранена птица, може да я качите на дърво, за да не я намери лесно някоя котка. При пострадали заек и сърна не ги вземайте, оставете ги на място и сигнализирайте в РИОСВ.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Рона се върна със златни медали от конкурс в Ловеч
Рона се върна със златни медали от конкурс в Ловеч

Д-р Айхан Енвер: "Помагам на хората като лекар. Доказах, че мога да бъда полезен и като общински съветник"
Д-р Айхан Енвер: “Помагам на хората като лекар. Доказах, че мога да бъда полезен и като общински съветник”

Затвори