ПОС терминали улесняват плащането на глоби на пътя

0

Автомобилите за контрол на ИА „Автомобилна администрация” вече са оборудвани с ПОС терминални устройства. Те са свързани с електронната система за контрол на Агенцията, в която са генерирани и наказателните постановления, информират от министерството.

ПОС терминалните устройства дават възможност за плащане на наказателните постановления от нарушители, които са чуждестранни граждани без постоянен адрес на територията на България, както и български граждани.

В случай, че нарушителят не желае да обжалва глобата, може да я заплати веднага чрез ПОС терминал или по банков път в 14-дневен срок, като и в двата случая стойността на глобата се намалява с 20%.

Чрез въвеждането на този метод на заплащане ще бъде завишена събираемостта на глобите и ще се намали административната тежест, коментират от министерството.

Оборудването на автомобилите с ПОС терминали започна поетапно в началото на месеца. До момента над 10% от нарушителите без постоянен адрес на територията на България са се възползвали от този начин на заплащане на глобите.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Пожар вдигна на крак три екипа огнеборци
Гасиха 92 пожара в област Хасково през ноември

Качеството на питейната вода е уравнение с много неизвестни
Искат увеличение с над 20% за цената на водата в област Хасково

Затвори