Политиката като телефонна измама

0

Лъженето от дясно, центъра и вляво не е само спортен прийом, но и политически.

Особено при наближаването на избори. Такива са неудобствата на демокрацията.

Странно защо още, участващите в изборите не са се присетили да ползват и магариите на телефонните измамни. Вероятно, защото не става да се хвърлят бюлетини, вместо пари от терасите.

Има време, щом вече има електронно гласуване, в бъдеще може да има и балконна. Примерно, вместо да се оправдава по фейсбук, депутатът от ГЕРБ Г. С. набира по телефона произволна баба или дядо. Обяснява им, че не стреля по кучета от терасата им обещава по-високи пенсии, ако хвърлят гласовете си за кандидата на партията. След него им звъни и Д. Д., потвърждава, че С. не е стрелял, платил си е глобата в Харманли и от себе си добавя обещанието да канализира кв. “Болярово”. Нищо, че въпросните баба и дядо може да не са от този квартал, град или област.

Абе, не му е лесна работата на премиера ни, Накъдето и да се обърнеш, всички лъжат. А няма кого и да накажеш – всички са свои.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейл – [email protected], очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Тирове
Спират камионите в последния работен ден

Румен Радев: Свободата на словото е битка на всеки гражданин
Румен Радев: Свободата на словото е битка на всеки гражданин

Затвори