Политически Магаданс и други магарии

0
Divel

45-ото Народно събрание не бе открито от балет “Магаданс”, но за сметка на естетиката започна с достатъчно политически магарии.

Премиерът в оставка с финт на център-халф от ФРГ, вместо да се яви на изслушването в парламента за гласуваното му изслушване, предпочете да излезе в отпуск и да рита топка с внучето. Това разлюти зам.-председателя на “Има такъв народ” Тошко Йорданов, който лепна цветущ нов прякор на Борисов – Джипко Бибитков. Тук може да отворим скоба и да припомним, че в едно много по-старо Народно събрание – към края на 40-те години на миналия век, политическите опоненти са се обиждали с фразата “ишак гиби!”

Старско

А на първото си заседание сега депутатите се скараха по почти всички точки и пленарният ден се проточи като мечкадарска песен. “Oт тaзи трибунa видяхмe кaк умирa бългaрcкaтa дeмoкрaция“, зaяви Гeoрг Гeoргиeв oт ГEРБ. Лъчeзaр Ивaнoв видя “злoбa, жлъч и мъcт” в думи нa Мaя Мaнoлoвa.

От цялата тази гледка станаха ясни две неща – пак се излагаме пред чужденците, а също прозира тоталната криза в държавността и неуважението на законодателната власт към самата себе си.

Де е България всъщност? На дъното е.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейл[email protected], очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Е-80 до Харманли осеян в дупки
Е-80 до Харманли осеян в дупки

Мария Габриел: Творческият потенциал на регионите e ключов за осъществяване на инициативата „Нов европейски Баухаус“
Мария Габриел: Творческият потенциал на регионите e ключов за осъществяване на инициативата „Нов европейски Баухаус“

Затвори