Политически ликвидации или слон в стъкларница

0
Divel

Букмейкърските къщи извадиха от залозите залагането дали в България ще има поредни предсрочни парламентарни избори. Беше ясно, че ще има, още преди да е ясно.

Ако трябва да перифразираме стар виц за Тодор Живков: Таз година вот 2 в 1 – за президент и парламент, по-догодина пак – предсрочни парламентарни и редовни местни за общински умници и кметове на такива (на общини, не на умници).

Старско

Общо взето – на 14 ноември т.г., кандидатите за законодателна власт се явяват все едно, че са студенти на ликвидация. Опасното в българската политика е, че след ликвидация не прекъсват, а са отново в надпреварата. В нея са безпардонно и с безумен копнеж за излишно самодоказване, без конкретика и с излишни словоизлияния.

Слон в стъкларница в наше време е евфемизъм на кандидат за депутат в предсрочни избори. Други твърдят, че е по-добре слон в стъкларски магазин, отколкото таралеж в магазин за презервативи. „Не им вярвайте! С такива таралежи в гащите как да си сложа изобщо презерватив“, попитал слонът, объркал машината за гласуване с автомат за кафе и пак му изтекла в чашата горчива субстанция от 2 в 1.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейл[email protected], очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
“Опустошителите 2” спечелиха Купата на община Хасково по спортен бридж
“Опустошителите 2” спечелиха Купата на община Хасково по спортен бридж

Карантина са влизащите в Гърция
Гърция затяга мерките срещу COVID-19 от понеделник

Затвори