Покана

0

ПоканаНа вниманието на собственици и персонал на ресторанти и заведения за хранене, производители на вино и други

ПОКАНА

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Хасковската търговско-промишлена палата (ХТПП) има удоволствието да Ви покани да вземете участие в безплатно Обучение на тема: «Виното – производство, дегустация и култура на предлагане и консумация. Местните сортове“, което ще се проведе на 20 и 21 Май 2019 г. (понеделник и вторник) от 09:30 ч. до 16:30 ч. в Ресторант «Орфей», гр. Хасково, ул. „Хаджи Димитър“ 1.

Обучението се организира за проект: „Разработване идентичността на продукцията, почвата и региона“, с акроним: DIONYSOS (ДИОНИСОС), съгласно договор за финансиране № В2.6с.04/01.11.2017 по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020 г. Водещ партньор по проекта е Катедра по наука на храните и храненето на човека към Атинския Аграрен Университет със седем други партньора, включително и Хасковската търговско-промишлена палата.

Ако искате да се научите да оценявате и говорите интересно за виното; да повдигнете имиджа си пред бизнес-партньорите, приятелите и другия пол; да познавате пазара на вина и избирате най-доброто съотношение цена – качество – предлагане, вземете участие в Обучението за виното – производство, дегустация и култура на предлагане и консумация.

Лектори на обучението са Маргарита Левиева – еножурналист, редактор на сп. „BGWine“, международен дегустатор, представител на Националната лозаро-винарска камара и Коста Канариев – един от най-известните и почитани български винени специалисти и сомелиери, член на БАСВ, председател на  професионалното жури на “Сомелиер на годината” 2016, учредител и зам.-председател на асоциация “Българско вино”.

Основните теми, които ще се представят са:

  • Лозаро-винарска карта на България;
  • Производството на вино;
  • Видове вина;
  • Подбор на вината за ресторанта;
  • Култура на предлагане и сервиране на виното в ресторанта;
  • Съчетаване на виното с храната;

Обучението ще завърши практическо занятие – дегустация на селектираните вина от района със съответни на тях храни и анализ на предложените комбинации.

Целта е да се повишат познанията и културата на предлагане и консумация на вината от региона. Всеки участник в обучението ще получи сертификат за участие.

Проектът ДИОНИСОС се стреми да наложи култивирането на старите местни сортове грозде, да подчертае местната идентичност на продукта и да приложи интегрирани подходи за популяризиране на региона като дестинация за винен-туризъм.

Вашето участие или участието на представител от Вашата организация моля да заявите до 16.05.2019 г. /четвъртък/ на e-mail: [email protected] или тел.: 038/ 66 11 12

   Тази публикация е създадена в рамките на проект „Разработване идентичността на продукцията, почвата и региона“(DIONYSOS), финансиран по Програма за сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020, съгласно Договор за БФП № B2.6c.04/01.11.2017г. Проектът е съфинансирани от Европейския Фонд за регионално развитие (ЕФРР) и от националните фондове на страните участващи в Програмата за сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020 http://www.greece-bulgaria.eu

Съдържанието на тази публикация е отговорност на Хасковската търговско-промишлена палата и при никакви обстоятелства не може да се счита, че отразява становище на Европейския Съюз и Управлавящиа орган на Програмата.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Бившият отново с проблясъци
Бившият отново с проблясъци

Шампион при децата стана ФК Хасково 1924
Шампион при децата стана ФК Хасково 1924

Затвори