Почват консултации за състава на РИК-Хасково

0
Divel

Областният управител д-р Стефка Здравкова насрочи дата за провеждане на консултации за избор на членове на Районна избирателна комисия във връзка с предстоящите парламентарни избори на 4 април. Това съобщиха от пресцентъра на губернатора.

Консултациите ще се проведат на 4 февруари, четвъртък, в областна администрация.

Старско

Поканени са всички парламентарно представени партии и коалиции. РИК-Хасково ще се състои от 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар. Право на участие в РИК с 1 член има и коалиция „Демократична България – Обединение“. В случай, че изброените партии и коалиции са направили предложения за всички членове, на които имат право, общият брой на членовете на РИК става 14., което е четно число. Затова парламентарно представената партия или коалиция с най-голям неоползотворен остатък предлага още един член на РИК, като в случая това е партия ГЕРБ. Тогава съставът на РИК-Хасково ще бъде от 15 членове.

Назначаването на РИК става от Централната избирателна комисия по предложение на Областния управител след проведени консултации с партиите и коалициите. Централната избирателна комисия назначава РИК за всеки район до 50 дни преди изборния ден, тоест в срок до 12.02.2021 г., включително.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Мъж плаши бившата си с убийство, прибраха го в ареста
Мъж плаши бившата си с убийство, прибраха го в ареста

Българи от всички страни, ваксинирайте се!
Одобриха ваксината на AstraZeneca за употреба в ЕС

Затвори