Почина треньорът по карате Димитър Тренков

0

Почина треньорът на карате клуб “Възход” Димитър Тренков, съобщиха във Фейсбук негови близки. Близо десет дни той се бореше за живота си след тежка катастрофа на Прохода на републиката.

Димитър Тренков е един от основоположниците на карате в България. Той е роден през 1948 година в Димитровград. От 1976 до 1982 г. тренира карате в Москва, където попада случайно в известна руска школа. След завръщането си от Съветския съюз, създава първия карате –клуб в Хасково. СК „Възход” е първият юридическо узаконен клуб по карате в България. Димитър Тренков е бил вицепремиер на Инициативния комитет по карате у нас. Член е в Управителния съвет на Българската национална федерация по карате (БНФК).

Припомняме, че на 13 ноември той катастрофира с микробус, прибирайки се от Европейското първенство в Румъния с отбора по карате. Бусът, който той шофира, бе ударен от ремарке на тежкотоварен камион с турска регистрация. В него са пътували още шест деца и двама родители. 73-годишният треньор по карате бе настанен в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново, но въпреки усилията на лекарите да спасят живота му, Димитър Тренков е починал.

Поклон пред паметта му!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Какво време ни очаква през новата седмица?
Жълт код за Хасковско, температурите падат

Залата в Младежки център отесня на концерта за популярни песни
Залата в Младежки център отесня на концерта за популярни песни

Затвори