Плямпала с имунитет

0

По конституция, депутатите не носят никаква наказателна отговорност за своите публични изказвания.

Такива права имат само още две групи, малоумните и децата. Затова все по-често в пленарната зала на Народното събрание избраните от народа депутати говорят глупости, обиждат се, дори вече и на дължината на мъжкото им репродуктивно достойнство. Явно с гласовете си сме ги пратили там не те да ни решават проблемите, а ние да им слушаме глупостите. На тези им се вика плямпала с имунитет. Не стига това, ами след заседание се явяват по телевизиите, за да доразвият глупостите си, изречени в парламента.

След постоянното излагане в парламентарен, телевизионен и радио ефир може и да се даде обосновано тълкуване по какво специалистът се отличава от депутата. Отговорът го даде обикновен пенсионер, анкетиран от коментиращия, докато се редяха пред гишето да си плащат сметките. “Специалистът, чедо, разбира проблема, но не винаги знае как да го реши. Депутатът пък никога не разбира проблема, но винаги знае как да го реши. Затова сме на туй дередже”, рече човекът. Прав е. Обаче друг напет господин се обърна към стареца.

“Ти, дядка, какво образование имаш, че тъй философстваш?”, попита важно човекът с костюма. “Средно, цял живот работих като шлосер”, отвърна дядото. “А моят братовчед е завършил основно образование, после гимназия, има и две висши образования, общо учи 25 години и сега е депутат”, рече гордо излъсканият господин. “Малее, ама той хептен нищо не е знаел, бре, младеж”, усмихна се под мустак пенсионерът, плати си на касата и остави спорещия да се чеше по изчервената буза.

Междувременно от някакво пуснато силно радио се чуваше как в парламента продължават да се карат и обиждат, защитени от депутатския си имунитет.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
6 гола на "Младост" и победа за Хасково(снимки)
6 гола на “Младост” и победа за Хасково(снимки)

Хакери удариха НАП
Какво е Web 3.0?

Затвори