ПИЦНВ-Хасково с акции срещу цигарите и катастрофите

0

Антицигарена акция под мотото „Да спечелим заедно! Един месец без никотин“ организират по повод 16 ноември- Международен ден без тютюнопушене, Община Хасково, ПИЦНВ Хасково и РЗИ – Хасково.

От 12:00ч. на пл. “Атлантически“ доброволци от ПИЦНВ Хасково ще раздават инфомационни флаери и рекламни артикули, а експерти от РЗИ ще измерват съдържанието на въглероден монооксид и карбоксихемоглобин в издишания въздух. В същия ден от 14:00 ч. специалистите от ПИЦНВ и доброволците към него ще засадят 10 дръвчета на парковия терен пред бившия магазин „Аско Деница“ на бул. „Раковски“. В инициативата ще се включат и ученици от ПГДС „Цар Иван Асен II”.

Втората инициатива е по повод Световния ден за възпоменание жертвите при ПТП – 20 ноември. Превантивно-информационният център по наркотични вещества Хасково е съпричастен в отбелязването на този ден, защото много от катастрофите са предизвикани в резултат на употреба на психоактивни вещества.

На 20 ноември ПИЦНВ Хасково организира среща – беседа на представители на Пътна полиция Хасково с ученици от ПГТАТ ”Никола Й. Вапцаров”. След срещата учениците ще участват в демонстрация с алкоочила в учебен автомобил в двора на училището. Очилата симулират сетивност при шофиране под въздействието на алкохол между 0,7 и 1,1 промил алкохол. В края на инициативата бели балони ще отлетят във въздуха в памет на жертвите на пътя.

На 29 ноември от 13:30 ч. в голямата зала на Младежки център- Хасково Превантивно-информационният център по наркотични вещества ще проведе образователна среща-беседа с Явор Колев – директор „Информационни технологии и Киберпрестъпност“ към ЗК „Лев Инс“- София. Срещата ще бъде с ученици от 5 до 7 клас, а темата на дискусията ще бъде киберсигурност, дигитална грамотност и безопасно поведение в интернет.

Събитието е част от националната кампания на компанията „Пази детето в интернет“. Целта на събитието е да предпазим децата от опасностите в дигиталното пространство преди те да са се случили.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Проведе се семинар за повишаване информираността относно намаляването на въглеродния отпечатък 
Набират проекти за енергийна ефективност и кръгова икономика по съвместна програма с Турция

Спасиха млад египетски лешояд край Вълче поле
Български проекти получават финансиране по програмата LIFE

Затвори