Петя Иванова с Националната награда за поезия “Ивайло Балабанов”

0

Петя Иванова от Габрово взе Националната награда за поезия “Ивайло Баланов”. Нейното стихотворение “Обувките на дядо” й донесе признанието на журито на престижния литературен конкурс.

Награждаването на победителите се състоя тази вечер на официална церемония в препълнената зала на читалището в Ивайловград. Лично кметът на общината Диана Овчарова й връчи статуетката, изработена от кърджалийския скулптор Емил Пенчев.

“Благодаря за това златно перо, защото в него е надеждата. Ще продължим да обичаме земята си и ще продължим да бъдем добри хора, каквото е и посланието на големия Ивайло Балабанов”, каза при награждаването си Петя Иванова.

Журито присъди две втори награди. Те са за Димитър Никифоров и Диана Юсколова. На трето място е Лили Качова.

Връчени бяха и две специални награди. Специалната награда на Съюза на тракийските дружества бе присъдена на Светлана Николова от Харманли. Със специалната награда на Славянската академия бе отличена Мина Карагьозова от Хасково.

В чест на големия поет Ивайло Балабанов, който е роден на 28 август, залата в читалище “Пробуда 1914” вече ще носи неговото име. На 20 юли, миналата година, той завинаги напусна този свят, но остави зад гърба си безкрайно творчество, което през годините е силно уважавано и награждавано.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Гроздан Караджов поведе листата на ИТН в Хасково
Гроздан Караджов поведе листата на ИТН в Хасково

Почна се: Промяната подмина Хасково с автобус, Добрев иска дуел, тукашно топ ченге влезе в политиката
Почна се: Промяната подмина Хасково с автобус, Добрев иска дуел, тукашно топ ченге влезе в политиката

Затвори