Петя Цонева представя в Хасково “Люлката на живота”

0

В месеца на българската просвета и култура голямата българска поетеса, за която не се шуми много, но има хиляди фенове, ще представи сборника си „Люлката на живота“ в три знакови града в Южна България – Пловдив, Хасково и Кърджали.

Книгата съдържа едни от най-вълнуващите произведения на младата авторка, която е доцент по английска литература и преподавател във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Издала е шест стихосбирки. Носителка е на много национални литературни награди, между които са Априловската награда, Славейковата награда и награди на имената на Дамян Дамянов, Добромир Тонев, Дора Габе, Ивайло Балабанов, Йордан Кръчмаров и други поети.

Поетичната книга на Петя Цонева, излезе миналата година с финансовата подкрепа на община Ивайловград, а средства от продажбата й сега ще послужат за издаване на сборник на английски език на големия български поет Ивайло Балабанов. На 15 май в Пловдив, в читалище „Възраждане“, в 18:00 ч., ще бъде второто представяне на „Люлката на живота“, след премиерата й миналата година в Хухла, селото на Ивайло Балабанов, когато Петя Цонева спечели приза „Почетен селянин на „Мистериите на Хухла 2023“. На 16 май в 17.30 ч. „Люлката на живота“ ще има своята първа среща с читателите си в Хасково в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“, а на 17 май „Люлката“ ще се залюлее и в Кърджали в читалище „Обединение“ – в 17.30 ч., където възторжените й почитатели я очакват с нетърпение.

Стихосбирката, дело на Издателска къща „Родопи“ – Кърджали, е брилятно издание, не само заради ювелирните стихове на Петя, а и заради майсторското оформление от големия български художник Владимир Чукич, известен по света и у нас. Авторът на предговора на стихосбирката е поетът Бойко Ламбовски – корифей и в литературата, и в журналистиката.

Средствата от продажбата на книгата ще послужат за издаване на сборник на английски език на големия български поет Ивайло Балабанов.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Зарядни станции за четири електромобила откриха в Свиленград
Започва процедура за изграждане на зарядни станции за 42 млн. лева

Откриват „Сигурна зона за непридружени деца“ в лагера на Харманли
Откриват „Сигурна зона за непридружени деца“ в лагера на Харманли

Затвори