Петиция за незабавна оставка на Борислав Михайлов и ръководството на БФС

0

Върви петиция с искане за незабавна оставка на Борислав Михайлов и ръководството на БФС. До този момент тя е подписана от близо 6300 души.

Старско

След катастрофалното представяне на националния ни отбор по футбол, ядосани футболни запалянковци отново инициираха петиция с искане за оставката на Борислав Михайлов и цялото ръководство на БФС.

Моралният крах, свързан с близките отношения на президента Михайлов с хора, участващи в организирана престъпна група за уговаряне на футболни срещи и незаконни залози, както и пагубните резултати на националния отбор са основните причини за поисканата оставка на БФС.

Образуваното досъдебно производство за манипулиране на футболни мачове, в което са замесени ръководители на БФС, също се посочва като причина, както стана известно, че вчера президентът на БФС е викан за разпит в ГДБОП.

Привържениците на футбола у нас подчертават и липсата на професионално отношение, програми за развитие на подрастващите и стратегии за подобряване на качеството на футбола в страната.

Като проблем те посочват още нарушаването на етични норми и създаването на конфликт на интереси с включването в Изпълнителния комитет на БФС на футболни президенти, което е в абсолютен разрез с всякакви норми за етичност и прозрачност на ФИФА и УЕФА.

Важен момент, свързан с поисканата незабавна оставка, е и уронването на авторитета на страната с пиянски изпълнения, отразени в световните медии.

За да подкрепиш и подпишеш петицията влез ТУК.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Задържаха петима водачи в ареста
Спипаха дрогиран шофьор на бус

КАТ подгонва нарушителите без каска
43-годишен мотоциклетист се блъсна в Опел

Затвори