Петър Колев отговори на кмета Живко Тодоров

0

Драмата във футболен клуб “Берое” продължава с пълна сила.

Старско

ТЕЦ “Марица 2” прекрати финансирането на двукратния носител на Купа България. Един от основните забъркани, и то с пълно основание, е настоящият старши треньор хасковлията Петър Колев. В интервю кметът на Стара Загора Живко Тодоров го нарича “бероец” и отговаря на въпрос, свързан с неговото прекратяване на договора. “Доколкото съм запознат, в момента текат преговори с Петър Колев. Той е бероец и вярвам, че ще прояви разбиране и ще влезе в положението”, гласи отговорът на градоначалника.

По повод заформилият се диалог в медиите между хасковския специалист и опонентите му, той отговаря емоционално в своя профил във Фейсбук. Публикуваме без редакторска намеса:

“Повод за тези мои мисли е интервю на Кмета на Община Ст.Загора, в което последният въпрос е за моята позиция в клуба. В отговор г-н Тодоров заявява, че Петър Колев е “бероец” и “ще прояви разбиране и ще влезе в положение”.
Вероятно тук се съдържа намек, че не проявявам разбиране и не влизам в положение.

Все пак благодаря на Кмета, че ме нарече “бероец”. Това е единствената оценка,която той ми е дал досега за времето,в което съм бил треньор на отбора. И понеже това определение чувам и от другаде,сериозно се замислям какви ли са критериите да те изберат за “бероец” ?

Аз със сигурност не съм “легенда” нито “звезда” на “Берое”. Играх с фланелката на клуба от 2004 до 2009,включително съм носил капитанската лента. Бях част от успехите и неуспехите, бях част и от “Лудата банда”. През този период се случиха и двете най-тежки контузии в кариерата ми,през 2007г и 2009г, последвани от две операции по спешност. Двата пирона в глезена ми нося и до днес,не можах да ги махна навреме поради важни мачове, които предстояха,а после нямаше смисъл.

Втората спешна операция беше на тежка лицево-черепна травма, която лекувах дълго време. Това беше и причина да приключа преждевременно кариерата си да се отдам на треньорската професия. Та по такива причини се питам, дали покривам критериите да бъда наречен “бероец”. За какво “разбиране” и за какво “положение” става въпрос?
Днес на ход са ” истинските беройци”,те неудържимо нахлуват на стадиона, наритват по глезена с пироните треньора виновник за “слабите” резултати и дори го “уволняват”. После започват да кадруват-предлагат ново начало на футболистите,обещават заплати, подкрепа,светло бъдеще.

Аз пък познавам едни други “беройци”, които с многохилядните си гласове и скандирания бяха нашият дванайсети играч. Една велика и достойна публика, на която винаги ще сме длъжници! Само те могат да спасят “Берое”
Та такова е “разбирането” ми за “положението”….Срам…”

Припомняме, че на първата тренировка на клуба, феновете нахлуха в съблекалнята и поискаха неговото уволнение без основателна причина.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
ДАНС и Национална полиция влязоха в "Булгаргаз"
ДАНС и Национална полиция влязоха в “Булгаргаз”

Променяме вида на осигуряването до 31 януари
Над 75 000 души ще запазят работните си места по мярката 60/40 през януари и февруари

Затвори