Пъстър празник на българската азбука, книжовност и култура в Любимец

0

Красиви, въздействащи с присъствие, слово, песен и танц, деца и ученици от всички училища, детска градина и ясла, и самодейци от местното читалище се включиха в празничната програма, посветена на 24 май – Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в Любимец. На най- българския празник, центърът на града засия от трикольори и пъстроцветното присъствие на стотици деца, учители, ученици и културни деятели.

Многобройната публика се събра на пл. „Трети март“, не само за да се наслади на младите изпълнители, но и да засвидетелства своето уважение към празника. С уважение към него, на площада присъстваха д-р Георги Станков – Народен представител от 49 НС, Председателят на Общинския съвет – Любимец – г- жа Таня Станкова, кметът на общината инж. Анастас Анастасов, придружен от неговите заместници, директори на училища, детска градина, детска ясла, родители и др.

Знаменна група от СУ „Ж. Терпешев“ издигна българското национално знаме, след което кметът на общината Анастас Анастасов поздрави всички учители, културни деятели и жителите на града.

От негово име, Яна Недялкова от 7 Б клас, която е и отличник на випуска на седмокласниците, поднесе стрък цвете на всеки един от представителите на образователните и културни институции.

Пъстрият празник на българската азбука, книжовност и култура продължи с концерт. Всяко едно училище, детско заведение и читалище остави свой отпечатък чрез танц, песен или стихове.

След края на програмата кметът покани всички работещи в сферата на образованието и културата на празничен коктейл. Своя музикален поздрав към присъстващите отправиха Спаска Тодорова – учител от НУ “Хр. Ботев”, която свири на цигулка и Вокална формация “Диагонал” с ръководител Тони Тенева, които изпяха част от емблематичния си репертоар.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Димитровград връчи най-високите си отличия в областта на образованието и културата
Димитровград връчи най-високите си отличия в областта на образованието и културата

Кметът награди заслужили учители и ученици за 24 май (видео+снимки))
Кметът награди заслужили учители и ученици за 24 май (видео+снимки))

Затвори